EGE AĞRILILAR BİRLİĞİNİN SOSYAL SORUMLULUK PROJESİ BAŞLADI

EGE AĞRILILAR BİRLİĞİNİN SOSYAL SORUMLULUK PROJESİ BAŞLADI

Ege Ağrılılar Birliği tarafından düzenlenen ve Avcılar İnşaat'ın destekleriyle sürdürülen sosyal sorumluluk projesi başladı.




Ege Ağrılılar Birliği tarafından düzenlenen ve Avcılar İnşaat'ın destekleriyle sürdürülen sosyal sorumluluk projesi başladı.Milli Eğitim'in onayı ile gerçekleştirilen proje kapsamında okullarda, 'Madde Bağımlılığı İle Mücadele' konulu paneller düzenleniyor.


Bu panellerin ilki Buca Çamlık İlköğretim Okulu'nda öğrenci velilerine yönelik olarak düzenlendi. Panele; Gazeteci-Yazar Mustafa Metin Yardımcı, Avukat Mehmet Harun Elçi, Madde Bağımlılığı Uzmanı Arzu Ekinci ve Uzman Naci Aslan katıldı. Panelin sunumunu Ege Bölgesi Ağrılılar Birliği Genel Başkan Vekili Sabahattin Elçi yaparken, velilerin yoğun katılımı dikkat çekti.


Son yıllarda daha da içinden çıkılmaz bir hal alan madde bağımlılığı ile ilgili olarak devletin resmi kurumlarının mücadele verdiğini ifade eden Gazeteci-Yazar Mustafa Metin Yardımcı, bununla birlikte sivil toplum kuruluşlarına da önemli görevler düştüğünü ifade ederek, "Bizler de sorumlu bir STK olarak, bu kampanyanın ve mücadelenin startını İzmir'de verdik. Konunun uzmanlarıyla birlikte, madde bağımlılığı konusunda bir farkındalık oluşturmak, tehlikenin büyüklüğüne dikkat çekmek, öğrencilerimizle velilerimizi bilgilendirip bilinçlendirmek amacıyla çalışma yapıyoruz." dedi. 


YASAL SONUÇLARI DA AĞIR

Panelistlerden Avukat Mehmet Harun Elçi ise, madde kullanımı ile ilgili olarak yasal sürecin nasıl işlediğini ve Haziran 2014'den bu yana hem kullanıcılara, hem satıcılara, hem de bu işe karışanlara yönelik cezaların ağırlaştırıldığını anlattı.

Madde Bağımlılığı Uzmanı Arzu Ekinci de, ailelerin çocukların arkadaş çevreleri ile boş vakitlerini nasıl geçirdiklerini iyi gözlemlemeleri gerektiğini belirterek, sıkıntılı bir durumla karşılaşılması durumunda, çocuğa baskı yapılmaması gerektiğini ve en kısa zamanda profesyonellerden yardım alınması gerektiğini vurguladı.


Uzman Naci Aslan da madde kullanımının sonuçlarıyla ilgili ayrıntılı bir sunum yaparak,madde bağımlısı olan gençlerin hayatlarından örnekler verdi, ailelerin yaşadıkları süreci anlattı.

Panelin sonunda Buca Çamlık İÖO Müdürü Servet Aras, düzenlenen panellerle sosyal sorumluluk projeleri gerçekleştiren Ege Bölgesi Ağrılılar Birliği'ne, Genel Başkan Vekili Sabahattin Elçi nezdinde plaket takdim etti.





















http://www.egeagrihaber.com/haber/siyaset-71463/ege-agrililar-birliginin-sosyal-sorumluluk-projesi-basladi/318.html